Utopin…

Sep 14 2006 Published by under Livet som student

Jobbar hårt med Utopia. Svårt att veta om snubben som skrivit (Thomas More) är ironisk eller inte… =P Men han är väldigt… kommunistisk… På 1500-talet. Skumt att inte Marx refererar mer till honom. Det är väldigt mycket gemensamt ägande, gemensam arbetsinsats och ehh.. gemensamt ägda barn. Och välordnade städer, hyfsat isolerade från omvärlden på en liten ö. Varje hushåll får max bestå av 16 personer. Blir det fler tas dessa över av nån familj som har ett underskott på medlemmar. Och blir det för många invånare på ön, ja då skickas dessa till okänd mark på fastlandet… Fullt normalt. Trivs nog bäst om kommunismen hade fått stanna kvar som utopi…

Idag har jag mest suttit inne och läst. Varit ute och gått en sväng ozzå i det fina vädret =) Imorron är det litteraturseminarium 10-12, sen ska jag hem och planera uppsatsämne. Måste komma ihåg att försöka ragga upp Francis Bacons bok Det nya Atlantis. På biblioteket eller i bokaffären eller var den nu kan tänkas finnas…

Men nu ska jag ta itu med de sista 40 sidorna utopi. Och svara på lite instuderingsfrågor om det. Och sen är det CSI Miami, wii =)
Puss!

Comments are off for this post