Me no like…

Sep 19 2006 Published by under Vardagssnack

Dagens mest traumatiska händelse var att det började skymma redan kl. 17… Iofs en väldigt utdragen skymning, det var inte mörkt förrän två timmar senare, men ändå… Me no like…

Dagens näst mest traumatiska händelse var yoggipaketet som gick till attack imorse. Förpackningsmaterial hatar mig. Förstår verkligen inte vad jag gjort för ont… Så ägnade morgonen åt att torka bort yoggifläckar från köksmattan. Som tur var skulle vi tvätta idag. Och Tuss ifrågasatte inte att mattan skulle tvättas, så… ;) Fördel med att gå upp först: man kan vara lite lagom diskret fumlig… ;)

Har läst Galileis bok om Koperniska brev idag. Om hur bibeln och naturen kompletterar varandra. Och där de inte överensstämmer ska man lyssna på naturen, eftersom bibeln är en tolkning av guds ord, nerskriven på ett sätt så att vem som helst ska kunna förstå, utan att vara naturvetenskaplig expert… Så Galilei argumenterade för att Kopernikus hade rätt, att jorden snurrar kring solen å inte tvärt om. Vilket kyrkan naturligtvis inte gillade. Så han dömdes till livstids fängelse (blev iofs benådad) och tvingades avsäga sig sin tro på Kopernikus. Detta hände på 1600-talet. Inte förrän 1992 gick katolska kyrkan med på att be om ursäkt och erkänna att kyrkan hade fel och Kopernikus och Galilei rätt. Är rätt skrämmande, vad som gjorts för att tysta ner allt som strider mot bibeln. Trots att Galilei ju faktiskt inte var emot den, han tyckte bara att det fanns ett annat sätt att tolka den på…

Chattade en stund med Mipp, fick reda på deras resplaner å lite så… Ska bli jätteskoj att ses =) Å titta på mamma mia… Ozzå ska vi försöka gå på bio ozzå, får väl se vad det blir för film… ;) 

Och Lisa, när jag först såg det här var jag rädd att du hade nåt med saken att göra, men kom på att du inte ens var i Malmö, än mindre ute och körde runt Alfred ;)

Imorron ska jag till Kista på redaktionsmöte. Ozzå ska jag städa. Ozzå ska jag skriva en uppsatsplan. Ozzå ska jag kolla litteratur till uppsatsen. Ozzå ska jag ringa mamma. Var helt övertygad om att hon skulle ringa efter CSI igår, men icke… Pratade iofs med henne tidigare igår. Men när CSI handlade om ett medium samma dag hon skulle på reading, plus att hon tyckte sig ha fått budskap från spindlar och där satt en stor spindel på väggen bakom Grissom, så var jag rädd att hon skulle tolka in too much i det, men ju längre hon är normal desto bättre ;)

Nä, sovdags. Är förhoppningsvis ljust när jag vaknar. Det får inte bli höst så fort… =P
Puss!

Comments are off for this post