Kulturell overload…

Sep 24 2006 Published by under Vardagssnack

Så.
Nu har jag sovit ut.
Efter 36 timmar extremkultur.
36 vädigt intensiva och underbara timmar…

I torsdags stack jag upp i stan efter mitt seminarium. Träffade Mipp och Rob, jättetrevligt =) Upptäckte att jag glömt biljetten (den har ju legat på mitt skrivbord i 9 månader, svårt att komma ihåg..) så åkte hemoch hämtade den. Tillbaka upp i stan, träffade Mipp å Rob på Östermalmstorg (såsmåningom, när Mipp insett att Stureplan och Östermalmstorg inte är samma sak ;)…). Letade mat. Hittade inte vad vi letade efter så fick bli gatukök, inget fel på det. Skulle ta bussen till Cirkus så började gå mot hållplatsen. Bussen var lätt överbefolkad så vi kom inte med.. Var ute i hyfsat god tid, så gick dit istället, kom fram lagom till min familj hade ätit klart sin middag.

HIttade in på Cirkus, hittade våra platser som var grymt bra, långt fram på parkett =) Och Mamma Mia var underbar! Fullt ös, bra musik och betydligt roligare än jag trodde den skulle vara ;) Blev förvånad över att Charlotte Strandberg var med, för mig har hon alltid varit störig granne i Svensson, Svensson, hade inte en susning om att hon kunde sjunga så bra.. =) Var en toppenkväll! Lyckades tillsammand med Mipp å Rob att hitta taxi på vägen hem… Somnade strax efter ett…

Gick upp kvart i 7, duschade och tog t-banan till kth, bytte till buss och åkte tillbaka ut till Cirkus. Träffade familjen på deras hotell, käkade hotellfrukost med dem (älska frukostbuffé!). Gjorde upp planer för dagen, bestämde oss för att fortsätta vara kulturella… Så gick till Aquaria Vattenmuseum. Tittade på skumma fiskar och annat havslevande. Var skoj, lyckades hindrta syrran från att köpa upp hela presentshoppen ;)

Sen fick vi sällskap av Mipp och Rob. Gick på Vasamuseet. Har aldrig varit där innan, var häftigt att titta på den väldigt stora båten. Som hade alldeles för mycket båt ovanför vattenytan i förhållande till hur mycket som var under ytan.. =P Var ett stort museum, tog tid innan vi vandrat klart där… Då gick vi och tittade på minnesmärket över Estonia. Var fint, med öppningen ut mot havet… 

Hängde med familjen tillbaka till hotellet och köpte lite att dricka. Sen tog Mipp, Rob å jag bussen till Nybroplan. Vandrade runt lite, hittade bra café med god mat =) Gick vidare genom stan, kom fram till att det finns mycket skumt folk på Östermalm.. =P

Gick till Hötorget, kollade upp bioprogrammet. Hittade internetcafé och bokade biljetter till På andra sidan häcken (med engelskt tal, såklart) på Rigoletto. Sen hängde jag med Mipp å Rob till deras hotell (har varit på många hotell utan att bo där…). Och sen gick vi till Fältöversten, bara för att konstatera att allt hade stängt, även restaurangen.. =P

Träffade Tuss och förflyttade oss till Östermalmstorg, gick till Rigoletto och hämtade ut våra biljetter och sen vidare till Kungshallen på Hötorget, där vi hittade Tacobar med goda nachos =) Hann äta och köpa lite godis, kom bort till bion i lagom tid. Och På andra sidan häcken var grymt rolig =) Söta och godisgalna små djur ;)

Sa hejdå till Mipp å Rob och åkte hem och sov, lätt utmattad ;) en musikal, en biofilm och 2 museum på lite mer än ett dygn… Dessutom har vi gått en hel del… Men har haft jättetrevligt, var toppen att träffa familjen och Mipp å Rob =)

Igår sov jag som sagt mest ;) Jo, tittade på Pirates of the Carabbean med Tuss, han klagadde på att piraterna inte var tillräckligt manilga.. ;)…
Och idag har det inte hunnit hända så mycket.. Ska ut en sväng i det fina vädret tror jag, sen får vi se…
Puss!

Comments are off for this post