Böcker…

Sep 18 2006 Published by under Vardagssnack

Har varit mycket böcker idag. Beställde en hel hög från adlibris. Lyckades förena nytta med nöje på ett bra sätt. Det blev Freuds Drömtydning och Simone de Beauvoirs Det andra könet till nästa delkurs. Och två böcker av Kathy Reichs, som tv-serien Bones lite löst ska bygga på. Och så Camilla Läckbergs Olycksfågeln. Och så Sandras bok Maskrosungen. För jag har ju inte alls en hel hög olästa böcker redan. Borde (förutom kurslitteraturen) ta itu med Heligt blod, helig graal. Och på torsdag kommer mamma hit med en hel hög böcker. Den siste tempelriddaren, bland annat. Om hon hinner läsa ut den innan dess. Vilket jag hoppas… ;)

Var en sväng på biblioteket ozzå, känner mig alltid så vilse där… Universitetsbibliotek är så påtagligt… stora… =P Men hittade vad jag letade efter, till slut. Så lånade Darwins Om arternas uppkomst, Rosseaus Om samhällsfördraget och nån bok om Lars Johan Hierta. Blir nog jättebra…

Läste ut Det nya Atlantis ozzå, den slutade lite plötsligt, författaren hann inte skriva klart innan han dog… Synd, hade velat veta om europeerna seglade därifrån eller om de blev kvar på Atlantis för alltid. Och vad de mer hade för sig på ön… Anyway, imorron ska jag läsa Galileis bok om bibeln å grejer, ska bli mycket intressant. Varannan sida är på italienska och varannan svensk översättning, så blir väldigt effektiv läsning med enbart högersidor… =)

Tuss sålde sin fina cykel förra veckan. Så nu var här ett underskott på cyklar, påstod han (underskott och underskott, två cyklar till två personer…). Ozzå kändes det nog inte bra för honom att min cykel var bättre än den han hade kvar. Så idag köpte han en ny. Den är… svart… =P Och handgjord i USA. Och sitter grymt snyggt på väggen… ;) Till det facila priset av 13 500kr. På rea, iofs… Så nu har jag en ganska pank, men väldigt glad Tuss. Och det är ju huvudsaken. Även om jag inte tycker att cykeln är det vackraste jag sett. Men, den har coola pedaler… ;)

Nu ska jag sova. Imorron ska jag vara så flitig så. Plugga och städa skrivbordet och vara ambitiös och trevlig på alla möjliga sätt. Oja… =P
Puss!

Comments are off for this post