Att följa instinkter…

Sep 04 2006 Published by under Vardagssnack

Har ägnat senaste veckan åt Platon.
Och Aristoteles.
Går väl sådär, tycker mig ha en viss aning om vad de pratar om iaf. Ska på seminarium imorron och diskutera deras texter i två timmar. Blir nog bra. Platon vill att filosofer ska styra staten och Aristoteles vill att medborgarna ska styra. Men inte för många, demokrati är dåligt och rörigt, men lite sådär lagom många medborgare är bra ;)

Tittade på VM-finalen i hoppning igår, var spännande för det avgjordes verkligen inte förrän på sista hindret. Har tyvärr inte varit nåt bra VM för Sverige (när tidningarna väl skriver nåt om det är det "Fiasko" i fetstil…). Och visst undrar man hur det hade kunnat gå om Peter Eriksson hade tävlat istället för Malin. Och hur det gått om Jan Tops inte snuvat Roffe på Pialotta för 4 år sen, nu red hans fru hästen till en VM-final (har aldrig hört talas om denna fru förut.. Dessutom såg hon väldigt ung ut, för mig är Tops en medelålders gubbe man jag kan ha fel…).
Lyckades sedan byta kanal lagom till Travderbyt visades från Jägersro. Tredje derbyt jag missar på lika många år =P Men såg iaf Åbergs i somras, är nästan viktigare… Bara missat det en gång på 10 år ;)

Skulle gått på första föreläsningen i argumentation i torsdags. Men kurslitteraturen verkade grymt tråkig. Och när jag gick mot klassrummet kändes det instinktivt fel, kände mig tvingad och ska jag läsa 10p extra ska det absolut vara kul, inte ett tvång. Så gick förbi klassrummet och kikade in, såg inte nån därinne som jag fick lust att argumentera med. Så la ner det projektet. Kändes som en bra instinkt. 

I fredags skulle jag in till universitetet och lämna tillbaka lite böcker. Ägnade förmiddagen åt att läsa ut dem (ute i god tid som vanligt..). När jag väl skulle sticka hemifrån var det mörka moln på himlen. Kände instinktivt att jag borde stanna hemma. Men ville inte ha böter på böckerna, så cyklade iväg. 
Precis när jag cyklade från universitetet på vägen hem öppnade sig himlen i världens skyfall. Toppen, var lätt dränkt när jag kom hem. Borde följt den  där första instinkten iaf ;)

Var i Mörby i lördags med Tuss, shoppade en gardin till köket och lite mat. Och helt underbar Lejonet-&-Björnen Marängswissglass, mums =) 

Imorron är det som sagt textseminarium om Platon och Aristoteles. På onsdag är det redaktionsmöte i Kista, ska bli jätteskoj att komma igång med tidningen igen =) Och få se hur tidningen Elza och jag slet med i juni blev i tryck. På torsdag är jag ledig och på fredag är det dags för nästa seminarium. Om Augustinus. Och Första Moseboken. Blir nog intressant… ;)
Puss!

Comments are off for this post