Ten hours of shopping /aka/ shop ´til you drop…

Aug 30 2006 Published by under Vardagssnack

viktigt!
tryckfrihetens dag idag.
tryckfrihet är bra.
 
————————-

Har varit på information idag om b-uppsatsen som jag förväntas att skriva. Pensionärshalvan av klassen blev upprörd när det kom fram att uppsatsen ska lämnas in via mail, och att kontakt med handledaren främst sköts via mail. Genast började pensionärerna oja sig över disketter som inte fungerar och länkar de inte vet hur de ska klicka på… Välkommen till det tjugonde århundradet, kul att du nyss upptäckte att det håller på att springa ifrån dig… ;) 

Att skriva uppsats verkar inte oöverskådligt svårt iaf. Men måste lära mig fotnötternotar… Tycker mest att det ger en sämre läsbarhet och att Oxfordmodellen med hakparanteser är att föredra, men visst. Kan nog åstakomma nötter också… 

Igår hyrde Tuss och jag bil. Och ägnade 10 timmar åt att mer eller mindre konstant shoppa ;) 
Började strax efter kl. 10, körde till ÖB och köpte shampoo och popcorn och ett flak av vardera Joltcola och vanlig Cola. Tuss besatt av Joltcola, blev sur när jag påpekade att det var typiskt datanördigt… ;). 
Från ÖB körde vi till Barkaby, där vi först var på Rusta och handlade rengöringsmedel, soppåsar och diskborstar. Sen var vi inne på Onoff och köpte en ny telefon. Inte den vi tänkt oss från början, utan en lite billigare och betydligt snyggare, bra när dessa egenskaper förenas =)
Och sen var det dags för IKEA. I 3 timmar ;) Köpte soffkuddar, hallspegel, satsbord, växter, lampor, tavlor, täcke, överkast, skålar, tallrikar och en hel hög andra bra-att-ha prylar… Sen körde vi hem och åt lunch…
Efter lunchen körde vi till Lidl och köpte pommes, pizzaslices och kalkonfiléer. Körde hem och packade upp. Och pausade en liten stund, för att vänta ut rusningstrafiken…
Körde vidare till Martin Olsson, köpte hamburgare och bröd. Och körde vidare till Ica Maxi i Solna, där vi storhandlade mat.
Kom hem kvart över 8, hann duscha och laga mat innan det var dags för desperate housewifes… Var lätt trött, men kändes toppen att få uträttat så mycket på en gång… =)   

Så idag ska vi montera lampor och sätta upp tavlor, blir nog jättebra =)

Diskuterade Spanien med Tuss för en stund sen, Tuss = noll koll ;)
Tuss: Men Spanien har väl inte mycket kust?? Den snor väl Portugal stora delar av?
Jag: Det är en halvö! (hämtar kartbok, bläddrar, pekar: "känns Medelhavet bekant??")
Tuss: Ojdå… Trodde att Portugal gick ända upp till norra gränsen ju. Och att Spanien låg mer brevid Frankrike (pekar i Atlanten) än under… Hmm…

Vet ju vem som inte ska få bestämma framtida semesterresmål ;)
Puss!

Comments are off for this post