Veckans schlagerdiss /aka/ Lollo regisserar världen

Maj 18 2006 Published by under Schlager 2006

Är i Malmö, det har pissregnat hela dan, uschi… Har varit ledsagare åt nyopererad mamma i rullstol, var med henne på vårdcentralen och sen rullade vi bort och handlade mat på Coop…
Kollade på Mastermind ozzå, helt okej för att vara massproducerad svensk Wallanderfilm, inte superwow men… Är det bara jag eller liknar Krister Henriksson inte Horatio i Csi:miami, fast minus rödtottfrissa och solbrillor?

Har kollat på kvalet till schlagersaken… Hmm, vet inte riktigt vad jag ska tycka… =P Men:
* Ligger Armenien och Israel verkligen i Europa? Att Turkiet gör det verkar vara sant med tanke på att EU vill utvidgas dit… Men som sagt, Armenien? Och Israel? Måste väl vara kortare över Gibraltarsundet, så varför inte Marocko??
* Varför inte Kate Ryan? Hon är ju uthärdlig att lyssna på…
* Lordi gick vidare, bra!
* Ryssland var också helt okej att lyssna på..
* Varför gick Armenien vidare? Vad är det jag inte förstår??
* Litauen vidare. Måste vara dåligt med pengar eftersom de fick ställa upp med en fotbolls-VM-låt. "Ojoj, det är både VM och ESC i år, ojoj, hur löser vi detta? Jo, med en universallåt, funkar till alla årets större jippon. Även personalfesten." Suck!
* Irlands låt var helt okej, man blev lite sömnig och den kändes lite felplacerad, men…
* Samma grej med Bosnien-Hercegovinas låt, lugnt på gränsen till sömningt…
* Turkiet, mjaamjää, vet inte… Blir kanske bättre om man hör den fler gånger?
* Ukraina var helt okej, lite sådär glad…
* Typ samma med Makedonien…

Och Sverige gick vidare. Var väl trevligt, antar jag… På sätt och vis hade det varit jäkligt intressant att höra Pekka Heinos kommentar om Sverige inte gått vidare. Vad säger man? Och hur hade MedieSverige reagerat? Ur samhällspsykologisk synvinkel hade det varit ett intressant, facsinerande händelseförlopp…

Och jag vet inte, men känns fortfarande som att allt är… uppgjort… Ungefär såhär (här följer ett stycke av "Lollo regisserar världen"… ): 


Det blev kris på SVT när det förra året stod klart att Sverige måste kvala i år. Tänk om vi inte klarar kvalet! Tänk om vi inte får vara med!!! Herregud, melodifestivalen ses ju av så många människor. Många av dem säger också att Melodifestivalen är en av få grejer de tycker berättigar tv-licenspengarna, kanske inte hela den svindyra räkningen för att få kolla på vad som sägs vara "Fri Television", men dock en liten del av det. Kommer Sverige inte med till finalen kanske intresset för ESC mattas. Folk slutar bry sig. Ingen kollar längre på SVT. Det får bara inte hända, nu gäller det att handla snabbare än snabbast!!! 

Så SVT ser till att den mest schlagkraftiga av schlagerlåtsförfattarna skriver en låt om Evighet. Och ser till så att Sveries enda, alldeles egna schlagerdiva nappar på kroken. En artist som vunnit HELA tävligen en gång tidigare. En artist vars karriär det varit lite halvtyst om de senaste åren. En artist som dessutom varit involverad i sorgearbetet efter landstraumat Tsunamin, skrivit låtar och varit med på anhörigas begravning, något som folk har i färskt minne. Kort sagt, en artist som svenska folket bara måste älska. 

Men även solen har sina fläckar, artisten kastar blommor på folk, är märkligt religiös och vill bota allehanda "åkommor" men förbön. Svenska folket rynkar på näsan. Hur trovärdig är hon? SVT vet. SVT ser till att förse artisten med munkavle när det gäller känsliga frågor på presskonferenser och liknande.

Bilden av henne som målas upp är bilden av en schlagerfrälsare. Hon ska frälsa svenska folket, bära deras synder och se till så att Sverige inte behöver kvala igen. Någonsin. Det ska hon se till. 

Men inför svenska finalen hårdnar konkurrensen. Frälsningen hotar att utebli, folket nappar inte riktigt som de borde. Delfinalerna planeras. Med lottning, heter det. Och strategiskt placeras frälsaren som sista bidraget i sista delfinalen. Så att folk har just den låten i bäst minne när de röstar. Och så att folk inte behöver undra om de inte borde spara sina röster ifall därkommer en bättre låt efter. För där kommer inga låtar efter.  

SVT ser dessutom till att delegera rösträkningsuppgiften. Och mixtra med resultatet. Att folk, när de får telefonräkningen, inser att de debiterats för över 100 samtal i minuten på frälsaren viftar SVT bort (tvärtom, de jublar, yes, ännu mer pengare till chefens bonus!). Hon vann ju. Sverige är räddat. Och frälst. Och gudvetallt.

Och såklart hamnar hon på en "slumpvis" strategiskt hyllad startplats i finalen. För det är klart hon kommer dit. För hon klarar ju allt. När SVT och en hel stab av botoxsprutot plöjt vägen… (ungefär som Lars Danielsson, fast minus botoxsprutorna plus en maktfullkomlig galen statsminister)…


Einstein lär ha sagt att Gud nog inte spelar tärning. Jag vet inte riktigt vad jag vill tro om det. Eller om slumpen. Eller om ovanstående utläggning. Men visst är det märkligt hur saker och ting kan te sig väldigt välregisserade.

Och ja, jag är lätt paranoid konspirationsälskare. That´s me. Nu har jag dessutom varit uppe alldeles för länge. Då blir det så här. Världskonspirationer på hög nivå.
Nu: sängen. Det har varit dags länge…
Puss!

Comments are off for this post