Lollo regisserar världen #2 /aka/ So dark the con of man

Maj 21 2006 Published by under Vardagssnack

…och som alltid, förr eller senare besegras det onda…

Ikväll var det Frälsning med stort F. Men icke från La Frälsaren. För hon räckte inte riktigt till. Ikväll var det en annan typ av Frälsning. Hard rock hallelujah. För att få stopp på en blomkastande Frälsare krävs det en motpol…
…det onda besegras av det goda. Och det goda är inte alltid det vackra, låtsasoskyldiga. För skönheten kommer inifrån, sägs det. Och det onda kan anta en snäll skepnad, bara för att bedra. Odjuret får tillbaka sitt rätta jag först när han är god. Och det goda förgör inte alltid det onda. Ofta förgör det onda sig själv. Se bara på Disneys sagor ;)

…da Vinci-koden var bra, mycket bra, bara lite seg. Segheten skulle kunna bero på att jag lästeut boken i förra veckan, och att filmen ett tag följde boken till punkt och prickar. Tittade och tänkte att "nu säger hon…" eller "nu dyker…upp", ett par sekunder före det faktiskt skedde. Men precis när jag var på gränsen att bli uttråkad kastades plötsligt händelseförlopp om och väckte mig…

…och jo, världen är en konspiration. Jag är helt övertygad om det. Jag tror inte att da Vincikoden är hundra procent sann, den är en skönlitterär roman. Men, om där inte ligger ett uns sanning i de teorier som förs fram, varför gör då kyrkan så stor affär av det? För om det hade varit helt absurt orimligt hade det räckt att krykan gick ut en enda gång och sa att "det är inte såhär eftersom…" och folk hade trott på det. För det är väl det man gör, tror på kyrkan?
Det faktum att folk tvivlar, att kyrkan inte lyckas övertyga, gör att jag tror att där ligger mer bakom än man kanske vill tro. Men, det är kanske inte en söt fransk kryptologtjej som är den heliga graals ättling…

Anyway. Dags att sova. Ännu har ingen lyckats konspirera ihop något mot John Blund, han kommer så punktligt så…
Puss!

Comments are off for this post