Fysik för dummies…

Maj 17 2006 Published by under Vardagssnack

Vet inte hur han bar sig åt, men min föreläsare lyckades hyfsat begripligt att förklara relativitetsteorin idag. Delar av den iaf. Om tiden som den 4e dimensionen. Att tiden inte är konstant, som Newton påstått, utan att tid och rum hör ihop. Och om man färdas med ljusets hastighet når inte ljuset som klockan sänder ut fram till mig, viket gör att det ser ut som tiden står still. Ska tänka på det när jag åker tåg idag =P

Tycker nog ändå att Newton är intressantare… Tycker det är fascinerande att många senare vetenskapsmän har haft svårt att acceptera att han var alkemist. Och hade ett hemligt laboratorium. Och att kyrkan hade svårt att ta till sig hans tankar, medan han själv såg ex gravitationskraften som ett bevis på att det måste finnas nån slags gud… "In London lies a knight a pope interred…"

Har nästan lyckats packa, känns bra… Tåget går om lite mindre än två timmar, ska bli skönt att komma hem till Malmö en sväng =)

Ska fira syrrans och mammas födelsedag, se davincikoden på fredag och på söndag bär det av på kryssning till Oslo, med Lisa, Mipp och Tob, ska bli toppen att träffa dem igen!

Efter mycket jobb blev pusslet klart. 1000 bitar. Väldigt mycket… grönt… typ kålhuvuden… =P Kändes lite tröstlöst ett tag, men det blev bra till slut =)

Pussel

Puss!

Comments are off for this post