Jag + kemi…

Apr 25 2006 Published by under Livet som student

Idag har jag pluggat kemi… Och fysik. Och lite biologi. Men mest kemi. Vilket är lite ovant för mig… Men så länge jag slipper tillämpa det är det ganska intressant att läsa om hur Berzelius upptäckte att vatten består av 2 väteatomer och en syreatom och att det då blir H2O, det har jag inga problem att hänga med på…

Men ammoniakgas… Tror jag läste stycket 3 gånger och tittade på bilden lika många gånger, innan jag förstod. Eller tror att jag förstod. För på något sätt delar ammoniakmolekylen med sig av sitt kväve till en annan molekyl. Tror jag. Hade mvg i kemi. För 5 år sen. Man glömmer visst en hel del på 5 år… =P 

Läste lite om ljudvågor också. Och om hur Galvani och Volta utvecklade elektriciteten. Och om hur man först trodde att värme var ett ämne, med det kemiska namnet calorique…

Så känner mig jätteduktig, trots att jag ligger några sidor back i mitt läs-schema. Ska försöka komma ikapp det idag.

Fick mail från Lisa, hon har träffat en trevlig miljonär som raggade upp henne på Spraydate… Hittills verkar allt bra, han bor i Malmö och inte i Kanada/i Egypten/på en Alinghi-båt, och han verkar inte ha erbjudit ett antal kameler för att få gifta sig med henne. Än… Vilket känns betryggande. Lisa kommer hit i början på nästa vecka, ska bli jättskoj att träffa henne =)

I söndags var det superfint väder. Jag träffade Carin och Helena vid Slussen, gick genom Gamla stan ner mot Strömmen och Skeppsbron/kajen/holmen, vad det nu heter… =P Satt vid vattnet och åt glass, jättemysigt!

Går mycket i skolan den här veckan, bara idag som jag är ledig. Ska verkligen anstränga mig och plugga ordentligt, så blir det mindre att göra nästa vecka, då jag inte har några föreläsningar utan bara ska tentaplugga. Uschi… =P

Nu ska jag spela lite Sims, sen ska jag fortsätta läsa om stora upptäckter inom kemi och medicin på 1800-talet… Och vara jätteflitig. 
Puss! 

Comments are off for this post