Om fe-minus-fejk, layout och Astrid Lindgren…

Mar 09 2006 Published by under Vardagssnack

Haft litteraturseminarium idag, är jätteintressant att sitta och diskutera med andra om texter man läst… Ger väldigt mycket =) Kom fram till att fe-minus var fejk, snubbarna som skrev texten var urskumma och felciterade bibeln och hade sig, noll källkritik… Ficino var väldigt new-age-flummig och Luther hade en hyfsat positiv syn på människan. Hans syn sammanfattas nästan i sången som drängen sjunger i Emil i Lönneberga:
"Men, då säger Herren: Fattig bonddräng, kom hit.
Jag har sett din strävan och ditt eviga slit.
Därför, fattig bonddräng, är Du välkommen här.
Därför, fattig bonddräng, skall Du vara mig när"

I eftermiddags var jag i Kista och layoutade tidning tillsammans med Maria. Gick bra och var skoj, gillar verkligen att layouta, blir hyfsat fint ozzå =)

Och nu sitter jag här och segar, chattar lite med Tobbsi och Carin. Ska snart sova, börjar bli trött, läste texter inför seminariet till alldeles för sent inatt =P Men imorron är jag ledig! Ska iofs sitta å plugga, men ändå…
Puss!

Comments are off for this post