Oktober i november…

Mar 06 2006 Published by under Vardagssnack

Måndag idag, iaf typ en halvtimme till… Var på föreläsning imorse, känns vansinnigt avlägset med tanke på att det är 12 timmar sen jag kom hem därifrån…

Diskuterade Copernikus och Tyco Brahe. Föreläsarens kommentar om att Brahe var från Ven: Ön Ven. Ja, i Öresund. Där nere. Ni vet… (med samma inlevelse som om det rört sig om en ö utanför Nya Zeeland typ. 60 mil gör så mycket… =P…)

Och redde ut varför Oktoberrevolutionen ägde rum i november (inte fullt så ologiskt som man kan tro)… Och föreläsaren förnekade att folk på 1500-talet trodde att jorden var platt och att man kunde trilla över kanten. Nån egyptier visade redan 300 år f.kr. att jorden var rund. Att folk trodde att man kunde trilla över kanten verkar vara nån myt historielärare sprider på mellanstadiet… =P

Annars har det inte hänt så mycket… Har pluggat lite här hemma… Kollat på CSI och Crossing Jordan, om diverse kidnappade/felplaverade barn… Och Grissom fick jaga insekter =)

Anyway… Ska kolla upp tågtider till påsk nu, ska ta mig ner till Malmö då..
Puss!

Comments are off for this post