Seriously, what´s the fuss?

Feb 26 2006 Published by under Vardagssnack

Seriöst, varför sån hype kring hockeyn? Let´s face it, killarna har som yrke att spela hockey. Och de får betalt enorma summor för att göra det. Det är deras förbannade skyldighet att göra det bra, allt annat är ett gigantiskt misslyckande genemot deras arbetsgivare och kollegor. Som en busschaufför som aldrig klarar av att köra enligt tidtabellen, en läkare som feldiagnostiserar patient efter patient eller som en kock som använder utgångna råvaror. Ett misslyckande på jobbet. Något som egentligen inte ska få hända. 

Så visst, jättekul att hockeykillarna tog OS-guld. Absolut. Egentligen är det en självklarhet att de ska göra det. De ska sköta sitt jobb, precis som vilka anställda som helst. Precis som jag förutsätter att bussen kommer i tid på morgonen när jag ska åka till skolan borde man väl kunna förutsätta att de gör sitt jobb?

Så låt oss skippa hypen kring hockeyn. Det är inte mer värt än något av de andra OS-gulden vi tagit i år, trots mediahypen. Istället borde vi hylla dem som trots att de utövar sina idrotter på sin fritid lyckas ta medalj. Hylla curlingtjejerna som tagit tjänsledigt från sina vanliga svensson-jobb för att kunna delta i OS, och som faktiskt tar guld. De har inte löner höga som hus för att ägna sig åt sin sport som yrke, men de tar ändå guld. Det är något att hypa över!

(Jag är inte aggressiv. Jag är absolut ingen sportdåre. Jag ska återgå till min lugna trevliga stil nu…)

Har varit flitig idag, dammsugat, vädrat mattor, putsat speglar och dammtorkat i vardagsrummet. Och pratat med mamma i telefon. Och pappa en liten stund också.

Tusse kommer hem om typ 2 timmar, äntligen! Ska bli skönt med sällskap igen. Är 5 minusgrader ute men ska möta honom på centralen. Och köpa pizza till middag på vägen hem.

Imorron är det skola igen, dags för renässansen. Får kursböckerna från bokus på tisdag tror jag, ska ta det lugnt fram till dess, behöver hämta mig från tentan… =P
Puss!

Comments are off for this post