Valmöte, jeee… =P

Dec 07 2005 Published by under Vardagssnack

Har suttit på möte i 4,5h, känner mig hyfsat hjärndöd… =P

Åkte till Kista vid kl. 13, handlade en ny ryggsäck och satte in pengar jag fick när jag fyllde år. Var på systemet för första gången, men behövde inte visa legg… *aaarrg, jag ville juh* =P

Redaktionsmöte 14.45 – 15.45, trevligt =) Skippar att ge ut nåt julnummer i år, vi ska kopiera upp nåt a4-blad och dela ut i samband med slutpubben nästa vecka i stället.

Sen hade jag tänkt åka hem, men till valmötet krävdes att minst 25 personer som inte sitter med i den nuvarande styrelsen närvarade, och det var ganska få som ville ställa upp, så jag förbarmade mig.. Käkade en lussekatt innan mötet började och kände att blodsockerhalten var hyfsat balanserad. Maria tyckte att jag var jättesnäll som stannade och vi var väl ganska inställda på att det max skulle ta en timme, att vi senast skulle få åka hem vid kl. 17…

Och allting gick väldigt smärtfritt till en början, vi röstade igenom alla styrelseposter inför 2006 och allting godkändes och var så bra så. Då var det dags för dagordningspunkten om stadgar. Nån i kåren har suttit och lusläst föreningens stadgar och beslutat sig för att förändra lite. Vissa saker kändes helt solklart, typ att han rättat till ett stavfel eller ändrat från ett kolon till ett komma. Helt okej. Men när det framgick att han gjort vissa tolkningar och omformuleringar protesterade folk och vi var tvugna att plöja igenom 15 sidor stadgar, bokstav för bokstav, 2 gånger (dubbelkoll)… Det tog tid… =P Men visst, bra på många sätt. Att ex. ändra formuleringen "med kvalificerad majoritet" till "med 2/3 majoritet" bara för att man tolkar det som att det borde vara 2/3, utan diskussion går inte. Så nu gick vi igenom allt… Kvalificerad majoritet är i princip allt som inte är den vanliga 50% majoriteten, men vem säger att det ska vara 2/3? (tror det är 5/6 som gäller i ex. riksdagen)… Stor diskussion om detta och mycket annat… 

Och när vi väl trodde att vi var överens kom nån med en annan tolkning, och blää… Kändes lite som när man kollar på amerikanska tv-serier med juryöverläggningar och nån hojtar "objection!" och "not guilty" och man måste ta om allt från början igen… =P

Men till slut, halv 9, var vi äntligen klara… =P Tackade nej till gratismat i pubben och åkte hem istället… Fick vänta i 20min på min buss, snackade med mamma under tiden… Och kom hem halv 10. Käkade laxkotlett med ris å sås, sen kollade vi på Las Vegas och nu sitter jag här och är vansinnigt trött…  

Imorron ska jag diska och plugga och duscha på förmiddan. Sen kommer Carin hit på eftermiddan och då blir det msn-konferens med Helena om vår broschyr…
Men nu ska jag sova!
Puss! 

Comments are off for this post