Tuss & Puff goes extreme home makeover

Sep 17 2007 Published by under Vardagssnack

Nu känns det som om vi fått ordning på det nya arbetsrummet, har dessutom hunnit städa resten av lägenheten så golvet inte längre är täckt av damm/kattpäls/smulor/borrdamm och annat otrevligt… Och arbetsrummet har blivit grymt snyggt =) Har tyvärr inga bra bilder över hur det såg ut innan, men tänk hyfsat vitt, kalt och tråkigt…

Vår ursprungliga plan var att ha vars ett skrivbord (120*60) med rundade hörn (30*60) ställda mot varandra mitt i rummet, men vi kände att det inte blev riktigt optimalt… Så vi bestämde oss för ett större skrivbord (160*80), där vi får plats mitt emot varandra. Då fick vi plats med en mysig läshörna också =) Eftersom vi mest använder våra bärbara datorer kom vi fram till att 2 skärmar som stod på skrivbordet och tog upp plats bara var fånigt, istället kopplade vi båda datorerna till samma skärm och hängde upp den på väggen (mer skrivbordsyta att jobba på :)…).
20070915103_1190063440.jpg
Tuss vid skrivbordet. Och jo, jag har en skrivbordsstol jag också, fast använder den vid matbordet istället, eftersom det är där jag trivs bäst att sitta…

20070915106_1190063800.jpg
Vi har TV-kort i de stationära datorerna, så skärmen funkar som TV också, och eftersom den är vridbar åt alla möjliga håll kan läshörnan snabbt bli en TV-hörna…

20070915105_1190063933.jpg
Mysig läshörna med skön fåtölj, gosig matta och trött katt… Väggen ovanför fåtöljen är fortfarande lite kal, ska ha nåt tavelaktigt där när vi hittar nåt som passar…

20070915107_1190064054.jpg
Anslagstavla i glas. Jag är, och har länge varit, lite småkär i den stora glaswhiteboarden som House använder, så detta kändes som en bra och genomförbar lösning ;)

Blev riktigt fint och vi trivs jättebra, känns mycket roligare att använda arbetsrummet nu =) Någon gång i framtiden ska vi köpa skåpsluckor till väggskåpen (fast de kostar mer än själva skåpet…), och ordna något på väggen vid läshörnan…

Anyway, har tittat på csi och nu är det sovdags, imorron är det äntligen dags för Desperate housewives, på onsdag är det Grey’s, på torsdag csi:miami och på fredag Criminal minds. Me love TV-höst =) Har laddat hem Heroes för att undvika fullständigt TV-kaos på onsdag och torsdag, betydligt bättre kvalite på nerladdning än på videoinspelning…
Puss!

2 responses so far

  • Micke skriver:

    Grymt snyggt! Så vill jag också ha det :) Och en såndär glas-tavel-grej låter högst intressant…

  • Lollo skriver:

    Tack :) Glastavlorna kommer från IKEA och heter Kludd (logiskt, eller hur? ;) man kan även köpa whiteboardpennorna Babbla till…)