Jag läser allt mindre

Okt 04 2008 Published by under Böcker, Vardagssnack

Påståendet i rubriken är komplext, så sant men samtidigt så falskt.

  • Jag läser tyvärr allt färre böcker, med runt 1000 sidor kurslitteratur i månaden känns det inte lika avkopplande som förr att sätta sig och läsa när jag är ledig. Jag ska dock försöka bättra mig, jag köper ju trots allt böcker i ungefär samma takt som tidigare, vilket har lett till en hysterisk mängd olästa böcker i min bokhylla – inte bra alls.
  • Tidningsprenumererandet i det här hushållet har antagit smått absurda dimensioner; det är Dagens Nyheter, MacWorld, Språktidningen, Allt om Historia, Populär historia, Cap & Design, Digitalfoto, M3 och lite till i en aldrig sinande ström – det tar liksom aldrig slut och jag förvärrar ständigt situationen genom att köpa lösnummer av diverse foto-, häst- och kulturtidningar. Häromdagen gjorde jag dock något imponerande; jag blev erbjuden en gratis månadsprenumeration på Svenska Dagbladet. Och tackade nej. Jag. Tackade nej. Det tar mig typ en timme att plöja igenom Dagens Nyheter varje dag, det är ohållbart med ytterligare en dagstidning, det inser till och med jag…
  • Jag läser 120 bloggar. Givetvis uppdateras inte alla dagligen, men dessa bloggar har under den senaste månaden publicerat runt 4600 inlägg. Nej, jag har inte läst alla inlägg (de allra flesta hoppar jag över efter att ha läst rubriken, alternativt skummar igenom väldigt snabbt) men faktum kvarstår; det blir en avsevärd textmängd att ta sig igenom.
  • Jag är uppkopplad mer eller mindre alltid. Jag surfar en hel del, bland annat på nyhetssidor och olika diskussionsforum – mer text att läsa alltså.

Min plan är att försöka omfördela läsningen lite; lite fler böcker och lite färre bloggar. Tror jag. Ska sluta prenumerera på nån tidning också. Och, som sagt, bara läsa en dagstidning ;)

Comments are off for this post