I denna stilla natt

Aug 12 2007 Published by under Vardagssnack

Mari Jungstedts andra bok, I denna stilla natt, var betydligt bättre och klurigare än Den du inte ser; jag visste inte vem det var polisen jagade förrän…polisen själv visste det, ungefär…

"Det börjar närma sig advent och snön faller redan över det vindpinade Gotland. Fjortonåriga Fanny Jansson försvinner spårlöst en kväll på väg hem från stallet.
När kriminalkommissarie Knutas och hans kolleger vid Visbypolisen börjar utreda Fannys liv växer bilden fram av en ensam flicka med ett för stort ansvar för hemmet, en alkoholiserad mamma, en frånvarandepappa och en påtaglig avsaknad av vänner.Men någon har Fanny träffat i hemlighet.
Har hennes försvinnande något samband med det besinningslösa mordet på den avdankade fotografen Henry Dahlström i en källare ett par veckor tidigare? Anders Knutas söker intensivt efter beröringspunkter, pressad av bristen på ledtrådar men också av mediedrevet vars intresse växer för varje dag som går utan att Fanny hittas. En av journalisterna är TV-reportern Johan Berg, tillbaka på ön för att bevaka händelserna. Där återser han Emma Winarvesom han försökt glömma.
Gotlänningarna pyntar till jul, men i ljusens skuggor vandrar en mördare."

Det är samma team av poliser, journalister och andra som i Den du inte ser, och jag gillar att följa samma personer i bok efter bok, kunna fördjupa sig i deras personligheter och privatliv ;) Och fallen är intressanta, speciellt när Fannys försvinnande sakta men säkert trappas upp, hon träffar någon, men kommer ändå hem helskinnad, ända tills situationen plötsligt förvärras… Jo, jag gillade den här boken =)

Nu blir det Den inre kretsen, läste den för typ 1,5 år sen så får väl se hur mycket jag kommer ihåg av den, blir intressant att läsa nu när jag läst de två tidigare böckerna i serien och vet mer om de olika karaktärerna… Och jo, jag har börjat använda bloggen som läsdagbok, kan bero på entusiasmen över att plöja "vanliga" böcker och inte bara harva kurslitteratur, vilken inte riktigt inbjuder till samma avkoppling…
Puss!

Comments are off for this post