Den du inte ser

Aug 07 2007 Published by under Böcker

Det är blomstrande försommar i Visby.
Gotland inväntar turistsäsongen.

Efter att ha bråkat med sin pojkvän på den årliga sommarfesten med vännerna går Helena Hillerström ut med hunden. På den dimmiga stranden möter hon någon. Hon återfinns brutalt mördad.
När småbarnsmamman Frida Lindh efter en kväll på krogen hittas mördad på ett liknande sätt, också hon med trosorna intryckta i munnen, står det klart för kriminalkommissarie Anders Knutas att han har med samma gärningsman att göra. Någon som säkerligen kommer att mörda igen.

Mediauppbådet är stort. Paniken sprider sig och är på väg att lamslå hela ön. Väljer mördaren slumpvis, eller finns det en plan och i så fall, vem blir nästa offer? (från Bokus)

Att läsa ut Mari Jungstedts bok Den du inte ser tog inte speciellt lång tid. Tyvärr tog det inte speciellt lång tid att lista ut vem mördaren var heller, anade det efter att ha läst mindre än hälften av bokens drygt 400 sidor, och blev därefter bara mer och mer övertygad…

Men yxmord, seriemördare och trassliga relationer från barndomen som påverkar vuxenlivet är intressant att läsa om och miljöskildringarna är toppen (nu har jag inte varit på Gotland, där boken utspelar sig, men jag får absolut lust att åka dit…). Karaktärerna är intressanta, gillar att det inte bara är poliser utan att en liten journalist också får vara med på ett hörn ;) Men som sagt, lite väl förutsägbar för att vara riktigt spännande…

Ska fortsätta med de andra fyra böckerna om polisen Anders Knutas på Gotland, nu närmst blir det I denna stilla natt. Hoppas på lite mer spänning… Den kommande veckan blir det dock fokus på tentaplugg, så kombinerar Mari Jungstedt med Egypt, Akhenaten and the Religion of Light och Death In Ancient Egypt, blir nog bra…
Puss

Comments are off for this post